Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja za spletno trgovino Klavdija Božič s.p., s sedežem na naslovu Kastelčeva ulica 9, 8000 Novo mesto,
opredeljujejo pravice in obveznosti tako trgovca kot tudi kupcev. Prosimo, preberite spodaj navedene pogoje, preden
opravite nakup na naši spletni strani. Z uporabo spletne trgovine se strinjate s temi pogoji poslovanja:

Splošno

Spletna trgovina Klavdija Božič s.p. je registrirana in deluje v skladu z zakonodajo Republike Slovenije.

Vsi izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini, so opisani čim bolj natančno in v skladu s svojimi značilnostmi.

Trgovina si pridržuje pravico do sprememb cen izdelkov brez predhodnega obvestila. Vendar se cena izdelkov, ki so že v postopku naročila, ne bo spremenila.


Naročanje

Vsi izdelki v spletni trgovini so na voljo za nakup, razen če je izrecno navedeno drugače.

Za nakup izdelka morate biti starejši od 18 let ali imeti dovoljenje staršev oziroma skrbnikov.

Naročilo se izvede preko spletne košarice, kjer izberete želene izdelke, količino in vnesete podatke zadostavo.

Po oddaji naročila boste prejeli potrditveno e-pošto z informacijami o naročilu. Ta e-pošta ne pomeni, da je naročilo že potrjeno, ampak samo potrjuje, da smo prejeli vaše naročilo.

Trgovina si pridržuje pravico do zavrnitve naročila iz katerega koli razloga, vključno s težavami z zalogami ali sumom na goljufijo.


Cene in plačilo

Vse cene izdelkov so izražene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno navedeno drugače.

Načini plačila, ki so na voljo, so navedeni na spletni strani. Plačilo je potrebno opraviti vnaprej.

Trgovina uporablja varne načine plačila, vendar ni odgovorna za morebitne težave ali škodo, ki bi nastala zaradi uporabe teh načinov plačila.


 Dostava

Izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki ga navedete ob naročilu. Trgovina bo poskrbela za dostavo izdelkov v najkrajšem možnem času, vendar ne prevzema odgovornosti za zamude, ki so izven njenega nadzora.

Stroški dostave so navedeni ob zaključku naročila in so odvisni od izbranega načina dostave.

Poškodbe izdelkov med dostavo je treba nemudoma sporočiti trgovini, da se lahko sproži ustrezna obravnava.


Vračila in reklamacije

Če niste zadovoljni z izdelkom, ki ste ga prejeli, nam to sporočite v roku 14 dni od prejema izdelka. Vrnitev izdelka je možna le, če je izdelek nepoškodovan, neporabljen in v originalni embalaži.

V primeru okvare izdelka ali napake, ki ni posledica nepravilne uporabe, imate pravico do reklamacije.

Obrnite se na nas v roku 30 dni od prejema izdelka, da se dogovorimo o nadaljnjih korakih.

Stroške vračila izdelkov nosi kupec, razen v primeru, ko je izdelek poškodovan ali nepravilno dostavljen.


Varovanje podatkov

Trgovina bo skrbela za varovanje zasebnosti vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni izključno za namene izvedbe vašega naročila in komunikacijo med vami in trgovino.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DPD, ipd.) bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo).Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov za dostavo,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • naslov elektronske pošte,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih
    opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik ima pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti.

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in
statistike ter komunikacije za potrebe izvedbe naročila.

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalnega vozička.


Omejitev odgovornosti

Trgovina ne prevzema odgovornosti za morebitne neposredne ali posredne škode, ki bi nastale zaradi uporabe izdelkov ali storitev, razen v primerih, ko je to izrecno določeno z zakonom.


Spremembe pogojev poslovanja

Trgovina si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila. Spremembe začnejo veljati takoj po objavi na spletni strani.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Klavdija Božič s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.Klavdija Božič s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo
na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Klavdija Božič s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Klavdija Božič s.p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Klavdija Božič s.p. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati
popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Za dodatne informacije ali vprašanja glede pogojev poslovanja se lahko obrnete na nas preko kontaktnih podatkov, navedenih na naši spletni strani.